dimecres, 16 de setembre del 2009

Networking i la Web 2.0 per trobar feina

Fa un temps vaig anar a un seminari de PORTA22: 'Practica amb les eines virtuals de Networking' . El networking, és mantenir i fer noves relacions (sobre tot per la feina), mantenir els contactes i s'ha fet desde sempre. Ara el 'networking' te un nom més modern i s'ha de fer mitjançant les eines de la WEB 2.0 com facebook o twitter, etc. Us recomano aquest curs (segur que el repeteixen) hi sortireu amb les piles posades de deures. Hi sou a Facebook? Jo no hi era i ja m'hi poso corrents.

Una pregunta ens va desconcertar a la sessió: quina és la vostra possició digital? 'eh, que me dius? No sé de què em parles'. (Desprès ho vaig buscar a la viquipèdia en tres idiomes i no hi és). Com jo ho vaig entendre-ho, la teva possició digital ve a ser el que troben els demés sobre tu a Google o a les xarxes socials (per exemple Facebook). Feu la prova ara mateix i després torneu.

La Rosaura Alastruey de ProyectosTic.com, que portava l'activitat a Porta22, ens va introduïr un munt d'eines. No us les puc explicar totes. Per allotjar el curriculum digital potser provaré Visualcv. Per preparar entrevistes Whohub. Però fer-me un videocurriculum? No em convenç encara però potser si que és ja una realitat.

Aqui un article sobre identitat digital que m'ha passat la Rosaura sobre la identitat digital.

Però potser em caldrà començar per les més esteses. Així, em quedaré amb Twitter, Facebook, Xing i Linkedln. Les dues primeres ja no necessiten presentació, gairebé tothom les coneix i son les xarxes socials més esteses al món. Xing i Linkedln son també xarxes socials i plataformes de networking profesional. Xing potser està més estesa a casa nostra i Linkedln és molt tecnològica i per tant a enginyers o informàtics ens va bé també. Tot i què a aquestes xarxes hi ha tot tipus de perfils professionals i els que més els de recursos humans.

I per acabar, podeu posar el vostre videocurriculum a YouTube com aquest company mexicà. Mai se sap. No us el perdeu! El optimista, un video curriculum humorístic.





Enllaços:

Twitter http://twitter.com/
Facebook http://www.facebook.com
Xing http://www.xing.com/
Linkedln http://www.linkedin.com/
VisualCV http://www.visualcv.com/
Whohub http://www.whohub.com/