divendres, 11 de novembre del 2011

Pàgina d'empresa a Google+ (Google Plus)


Faig una pàgina d'empresa a Google+ i l'enllaço amb el el blog de Wordpress. Enllaçaré web i pàgina de Google+  (Google Plus)
  • Els meus seguidor podran rebre informacions nostres.
  • Tindré més feina a actualitzar facebook, twitter i Google+ , a més de Linkedin.
  • Podran trucar-me també desde la pàgina , amb la 'Quedada' (hangout), el sistema de videoconferència similar a Skype.

Primer, he creat la pàgina d'empresa de aprendesap.com a Google+ , aqui l'enllaç per si la voleu veure, a sota teniu una captura de la pàgina i aqui l'enllaç aprendesap.
No hi ha gaires opcions per confgurar-la encara.



captura de pantalla de google+

Segon, cal obtenir el codi que dona Google per posar l'icona de Google`+ o 'badge' a la teva web" Utilitzes aquesta opció per fer que els usuaris puguin enllaçar des de la teva web / blog a la pàgina de Google+, i al revès també.
captura de pantalla de Google+

En la opció "Enllaça la teva pàgina de Google+ amb el teu lloc web". Aqui, la meva pàgina https://developers.google.com/+/plugins/badge/config?pageId=100864521896311385005&hl=ca
Cal copiar dos codis :
El primer codi , a col·locar al de la pàgina HTML.

 <!-- Col·loca aquesta etiqueta a l'apartat  <head>  del document-->
 <link href="https://plus.google.com/100864521896311385005" rel="publisher" />

Com el meu blog és wordpress, he editat el fitxer header.php al meu allotajament web amb Filezilla (FTP). L'obres amb un editor de texte simple (notepad), l'enganxes i guardar. Aquesta part és crítica si espatlles el fitxer. Podries crear una còpia prèvia del fitxer i gaurdar-la en local. Si no tens experiència amb FTP no ho facis o demana ajut.

Segona part del codi, va col·locada a la pàgina directament on vols que aparegui dins del HTML de la pàgina. 

<!-- Col·loca aquesta etiqueta on vulguis que aparegui la insígnia-->
<a href="https://plus.google.com/100864521896311385005?prsrc=3" style="text-decoration: none;"> <img src="https://ssl.gstatic.com/images/icons/gplus-32.png" width="32" height="32" style="border: 0;"/> </a>

En el cas de Wordpress, l'he posat a un Widget, de la barra lateral al costat del botó de skype que ja tenia. No és una super-solució estètica, pel diferent tamamy dels botons però funciona.

captura de pantalla de com queda a aprendesap.com (tamany no coincideix)


En el clas del meu blog, és necessari  posar-ho a dos Widgets, primer en el Widget  la 'home page' i segon en el de pàgines o articles (posts).Son Widgets de texte, a on poso directament el codi HTML.

NOTA: En l'original d'aquest article el caràcters del codi html que veieu < esta substituít per < i  el caràcter > per >