dimarts, 30 de juny del 2009

Com practicar anglès (bàsic, intermedi, avançat ) a la xarxa

Fa uns mesos que busco recursos en xarxa per practicar l'anglès. Aqui us poso un quants sobre tot per llegir i escoltar. Si els repetiu mentre els escolteu, també ajuden a pronunciar. No n'he posat de gramàtica perquè ara mateix no m'interesan.

LearnEnglish podcasts - Nivell bàsic , intermedi i avançat
El British Council, una institució de referència en l'ensenyament de l'anglès. Te diversos recursos per l'aprenentatge de l'anglès. Té els textes i els podcats en diversos nivells, temàtiques, edats, etc British Council learning Podcasts. Pots sentit els podcasts i llegir els textes en l'ordre que vulguis.

Més textes - Nivell bàsic , intermedi i avançat
També, ens va passar el nostre company, en Bill , un altre recurs similar: OneStop English, Hi ha recursos per profesors i una secció, una mica dificil de trobar, de textes gratuïts i adaptats per nivells (a la columna esquerra 'News lessons' -> 'News lessons: monthly lessons'). Son textes d'actualitat que van canviant, periodístics i adaptats a tres nivells diferents: bàsic, intermedi i avançat.

Podcast de videos amb subtítols (i no és YouTube)
Nivell intermedi i avançat
Diuen les enquestes que el 80% de la gent està interessada en les noticies científiques. Per casualitat he descobert una web amb podcasts de divulgació científica molt interessant: TED, 'ideas worth spreading'. Son conferències força interesants que a més a més estan subtitulades. Aqui podeu veure i escoltar a uns parlant anglès o americà, amb subtítols opcionals! En el post penso seleccionar uns quants d'aquests videos, que tinguin un parlant amb bon accent i bona dicció per començar. Els temes però, son els que m'agraden a mi. Si tinc temps puc posar el vocabulari que vagi trobant.

Nancy Etcoff on Happiness. psicologia, autoajuda,americà intermedi
JJAbrams on mystery box ,
TV , l'autor de Lost, molt divertit, avançat
Jane Poynter: Life in Biosphere 2,
un experiment de viure aïllats durant 2 anys en un ecosistema complert,biosfera , americà, intermedi
Sir Ken Robinson: Creativity expert,
educació, creativitat, molt divertit, britànic, intermedi
Barry Schwartz on the paradox of choice
Què passa si tenim masses opcions per escollir? americà intermedi

Diccionaris

Els wikidiccionari i la wikipèdia son molt útils també.

Intercanvi lingüístic
Un recurs del món real per practicar l'intercanvi lingüístic gratuïtament a Catalunya http://aprenem.bloc.cat/