dimecres, 20 de gener del 2010

Twitter: Com funciona

Com funciona Twitter?
Ja vaig fer un primer post sobre el tema aqui

Primer, envia l 'update'. Escrius menys de 140 caracters i prems la tecla enter. I ja està. Et llegiran tots els teus seguidors. Segon, Fes-te seguidor o 'follower' d'algú. Rebràs tots els seus 'updates'. Fes un reenvia, 'retuit' o 'retweet', d'alguns dels missatges que llegeixes, que t'agradi i vulguis reenviar, i el rebran tots els teus seguidors. Això és el resum. Però si ens quedem aqui és poc útil.

Afegeixo un post d'un blog que vaig trobar massa tard i que explica moltes coses i molt bé sobre les TIC, l'article és 'Comença a utilitzar Twitter' aqui el post que inclou un video, del blog boníssim El Nostre Racó, http://elnostreraco.com/blog/

Però cal saber algunes coses més per aprofitar Twitter.

Feu servir una aplicació per seguir Twitter: Twitterdeck.
Feu servir una aplicació específica per Twitter. Us recomanoTwitterdeck, perquè és la que m'agrada. He provat també Seesmic i no em sentia còmode. Podeu ajuntar també Lnkedin o Facebook a aquesta aplicació i ho tindreu tot junt.

Llistes o grups, agrupa a qui segueixes.
Si segueixes a gent molt prolífica o a molta gent alhora, et pot interesar agrupar-los. Per exemple, jo tinc una llista d'amics, una altre de temes de la web social i fins i tot una dels que llegeixo només de tant en tant. Així puc filtrar a Twitterdeck quina llista segueixo segons el moment del dia o de la setmana

Escurçament d'adreces bit.ly
Un servei d'escurçament d'adreces URL permet incloure una llarga adreça web ocupant menys caracters en un 'update'. Bit.ly és molt útil. A Twitterdeck, es pot fer automàticament, quan enganxes la URL, automàticament la substitueix per l'adreça escurçada.

Els hashtags, aquest símbol estrany #
Aquest símbol ajuntat a una paraula, per exemple #catalunya, es pot fer servir per 'etiquetar' un missatge. Cal que el missatge inclogui el hashtag. El hashtag, pot ser una marca, una empresa, un tema. També d'aquesta manera s'associen missatges fins a fer converse , com una mena de xats. Un article molt aclaridor, HOW TO: Use Twitter Hashtags for Business, d'aquest blog infinit sobre la web 2.0 anomenat Mashable. Tambe el pots seguir a Twitter.