dimecres, 20 de novembre del 2013

Canvia la mida de les fotos amb GIMP i David's Batch Processor

Si tens moltes fotografies i vols guardar-les pots realitzar una reducció de mida o de qualitat perquè ocupin menys espai al disc dur. Això et permet alhora poder-les enviar més ràpidament als amics o a una còpia de seguretat en xarxa o en el núvol.
Una reducció de mida en fotografies JPG no redueix gaire la qualitat en pantalla, i amb una reducció del JPG al 65% de la seva mida en dimensions pots reduïr a un terç la mida en MBytes. Les fotos que vull imprimir en paper les deixo a la màxima ressolució i mida.

Procés amb el GIMP. 

Per facilitar-me la tasca primer reviso les fotografies que vull mantenir intactes. Modifico el seu nom amb una lletra 'A' devant. La resta de fotos del directori les processaré juntes, primer les moc a un sub-directori, 'B'. des de el GIMP obro el menú 'Filters' i vaig a la opció Batch Process. Afegeixo amb 'Add files' els fitxers a procesar i selecciono les opcions: 'Resize' a mida 65%, 'Rename' amb prefix 'B' i còpia al directori d'origen on son les fotos 'A'. I finalment, 'Output'  amb opció JPG per defecte 0,75 de qualitat. Per iniciar el procés cal pitjar el botó 'Start' A mi em triga un segon per foto. Després només cal esborrar el sub-directori 'B'






























Recursos
GIMP (programari lliure)
Plugin  per GIMP "David's Batch Processor"