dimarts, 2 de març de 2010

La xarxa ha de ser neutral (una mica de política)

Per una vegada puc estar d'acord amb JUAN CARLOS RODRÍGUEZ IBARRA. Això és preocupant? o he d'estar content?
No volia fer política en aquest blog però és que parlem de defensar el més important d'internet: la neutralitat. I és que parlant de coses bàsiques les persones de bona fe veiem el mateix. Per la neutralitat de la xarxa s'han fet molts articles, i de molt bons. Aquest de Rodriguez Ibarra és un més, però explica molt clar. Va en resposta a la intenció de Telefónica de cobrar als buscadors com Google. M'ha semblat molt adient una comparació que cito del seu article:
Y, por otra parte, no se entendería que si alguien, dadas las ventajas de las autopistas para el transporte, creara una compañía de camiones para servicios de paquetería y, enterados los propietarios de la autovía de pago quisieran, además del peaje, cobrar una parte de los beneficios de la empresa de transportes.

article a El Pais http://www.elpais.com/articulo/Rodríguez Ibarra
Ara parlo jo, Si els accionistes de Telefónica creuen que no guanyan prou diners, poden vendre's les accions quan vulguin i comprar-ne de Google, així de senzill. La meva proposta al govern (i ara faig política) seria que si els operadors de xarxa no volen aquest negoci, no hi ha problema, l'estat el pot expropiar i donar-ho gratuïtament a tothom com un servei bàsic. Així potser el nostre país seria el primer en un fet positiu: l'accés universal a la xarxa.