divendres, 16 de juliol de 2010

Funciona Libranda, per comprar llibres electrònics?

Funciona Libranda per comprar e-books? Libranda és la web que han llençat les més poderoses editorials de l'àmbit castellà per promoure la venda de llibres electònics. Però Libranda no ven llibres electrònics. LLavors què fa? Ho he intentat esbrinar i aqui podeu trobar l'explicació Libranda¿Quiénes somos y qué ofrecemos? Sincerament a mi no em convenç. Per cert, l'extens catàleg a dia 16 de juliol de 2010 , és més aviat minso


A mi m'agrada moltísssim llegir. M'he estimat desde sempre els llibres, desde petit que el meu avi em deixava agafar qualsevol llibre que tinguessin al magatzem. Esperava àvid les novetats. Disfrutava amb l'olor dels llibres. Cada nit m'anava a dormir havent llegit força estona. Ho dic amb tristesa del passat en que la meva familia estava vinculada al món editorial i amb la estimació i el respecte que tinc pels llibres.
Els llibres s'enfronten al mateix repte que la música abans: la digitalització i internet. Em penso que el final està clar. Tot serà digital. I estic trist que els editors no tinguin clar quin és el nou camí davant dels reptes a què s'enfronten.

Mantenir-se fent el mateix què han fet fins ara les editorials, és com sí els monjos fessin veure que la impremta no s'havia inventat. Els monestirs ja no son la font i distribució del coneixement. Les editorials ja no son els guardians del que es publica. La xarxa és la disribució.

A les editorials, els suggeriexo que es dediquin a diverses feines de les que ja fan i algunes dels llibreters. I progressivament els editors deixaran de tractar amb impresors, magatzems de distribució i llibreters:
  • Vendre directament: fer bones botigues online amb un bon servei de suministrament, facilitats de recerca, descarregues eficients al dispositiu (imiteu el Kindle) opinions del lectors i preu just. Vaja, ja existeix, es diu Amazon o d'altres. Potser queda lloc en castellà i altres llengües o per la especialització temàtica entre d'altres. Ara en la era de l'abundància lo dificil és trobar i facilitar aquesta tasca te molt valor
  • Ser promotors o agents. No vendre directament sino participar dels drets de l'autor. Els autors no poden fer-ho tot. També, financiadors i gestionadors del procés creatiu de l'autor. Fer un bon llibre dura temps i l'autor necessita tranquilitat (el famós avançament de drets), editors (en els sentit anglosaxó i literari), correctors i promoció. La publicitat també és important. Més aviat socis de l'autor, no en una situació tan desigual com fins ara.
  • Pensar noves formes de negoci. Sobre tot recomano llegir a Jeff Jarvis, 'Què faria Google?'
Hi ha un article força interesant sobre Libranda i que parla de la por que tenen les editorials a canviar el sistema de negoci. Crec que ho explica molt clarament. Us el recomano.
http://gallir.wordpress.com/2010/07/16/no-seamos-incautos-libranda-no-pretende-vender-ebooks/

1 comentari:

Carlos G.P. ha dit...

Cordiales saludos: Mi nombre es Carlos González. He sido profesor de matemáticas y física en la enseñanza secundaria durante 24 cursos. Finalmente, al verme limitado en mi deseo de practicar una enseñanza basada en los nuevos paradigmas, decidí dejar el camino de la enseñanza oficial e iniciar uno nuevo, alternativo al sistema imperante.
Durante años, he podido comprobar como mis alumnos adolescentes enterraban sus sueños hasta hacerlos invisibles. Su entorno les enseñaba que la “seguridad” era lo primero: estábamos creando víctimas. La rabia que sentía ante tal panorama la he trasmutado en creatividad, escribiendo un libro que narra cómo empoderar a los adolescentes:
“Un maestro decide crear un ambiente mágico en su clase para empoderar a sus alumnos. Les ayuda a descubrir los enormes potenciales que habitan en su interior. Les revela un mundo más allá de la mente programada y de las creencias. Para llevar a cabo su proyecto el profesor emplea curiosos trucos...
Los alumnos van resolviendo los enigmas, que el maestro propone de una forma singular. La clase es una creación de todos. El aprender se transforma en una aventura.
Poco a poco, cada alumno se convierte en su propio maestro, en una fuente de conocimiento para él y sus compañeros. La vida se torna mágica: pueden vivirla desde su corazón, sin que las creencias les limiten “
Su título es: “Veintitrés maestros, de corazón – un salto cuántico en la enseñanza-“. En él se plantea un modelo educativo que se basa en descubrir la fuerza interior.
Hoy puede ser ciencia ficción...tal vez una semilla, pero si la nutrimos puede generar una forma totalmente nueva de enseñar, en la que el ser humano deja de sentirse víctima, para sentirse el creador de su propia vida.
Creo que su sensibilidad va en la misma dirección que la mía. Por eso, me atrevo a enviale* mi libro en versión digital. He decidido regalarlo persona a persona o institución a institución. Necesita volar...hacia lugares en los que pueda ser bien acogido. Si lo lee le agradecería cualquier comentario. Todos los amantes de la lectura sabemos que bastan cinco minutos con un libro para saber si es de nuestro interés, sólo le pido ese tiempo. Siéntase libre de enviarlo a las personas o asociaciones a las que este libro pueda ayudar. Gracias por su presencia. Le deseo felices creaciones…
Carlos González
P.D Mi blog es: www.ladanzadelavida12.blogspot.com
* El libro se puede descargar en mi blog
Puede ver mis vídeos: “Educar más allá de las creencias: liberando al corazón” en la dirección siguiente: http://vimeo.com/9374224 y “Educación y Nuevo Paradigma Científico” en la dirección: http://vimeo.com/10085584