dimecres, 11 d’agost del 2010

Les millor aplicacions pel meu iphone al 2010




No son totes les aplicacions iphone que tinc, però les que més m'agraden.

Quatre aplicacions d'aqui

BTV Noticies, TV3 i CatRadio, i TMB Virtual.



BTV Noticies
dona un servei de noticies interesant per barris de Barcelona i un mapa actualitzat dels embussos a Barcelona.

L'aplicació de TMB dona moltes utilitats, com totes les connexions de transport que es poden prendre a on ets amb realitat virtual , però la meva preferida és el temps d'espera a les parades d'autobús que et detalla tots el busos per parada i el temps d'espera de cadascú.
Catalunya ràdio, com el seu nom indica, permet escoltar la ràdio en un mòbil (iphone) que no te ràdio! Finalment , l'aplicació de TV3 no la faig anar.



Xarxes socials: Twitter, Linkedin i Facebook
La tria per Twitter: Hootsuite o Tweetdeck. Tenen els seus inconvenients però Hootsuite em va força bé. Les llistes a twitter permeten filtrar molt els missatges. Llegir twitter al mòbil és bastant millor que a l'ordinador. Temps real i facilitat per veure els missatges. Els videos i articles dels enllaços o els guardo a favorits per veure'ls a l'ordinador o els envio per correu a el meu compte d'Evernote. Twitter és perfecte pel mòbil. O el mòbil és perfecte per twitter, no?

Hootsuite o Tweetdeck? Triar una o un altre és qüestió de preferències. A l'iphone qualsevol de les dues, a Windows millor Tweetdeck.

Linkedin i facebook, les apps oficials son senzilles però limitades. Facebook no m'agrada perquè no et permet compartir fora de facebook. Bé, no sóc gaire de usuari de facebook així que la meva crítica està esbiaxada. Compteu que Tweetdeck també us permet compartir a facebook o linkedin, i amb molta més llibertat.

Comunicacions
Skype, no cal comentaris suposo. Tango és un altre opció de comunicació VOIP per iphone.

Consultar fitxers en xarxa backups
Dropbox, Box, i Sugarsync. Com a servei m'agrada molt Dropbox i la seva aplicació gratuïta de l'iphone. Evidentment els podem combinar tots tres i guanyar espai gratuït de backup.

Per mi, el més convenient és Dropbox. Pots fer backup online d'un sol directori del teu ordinador Windows (gratuït fins a 2GB). Automàticament es sincronitza en el núvol i el tens disponible a qualsevol altre dispositiu a on posis l'aplicació. No limita el tamany dels fitxers.
La versió gratuïta permet guardar 5 fitxers a l'iphone offline, disponibles com a favorits. Si tens uns quants PDFS que estas consultant és molt còmode . La sincronització és molt bona i totalment transaparent, tot i que si el fitxer és molt gran (velocitats de pujada de 30Kb/s ) pot trigar una mica. Però la sincronització és fiable, i automàtica. Guarda versions. Pots compartir un fitxer amb un amic per un enllaç públic.

Box te l'inconvenient que la versió gratuïta limita el tamany dels fitxers encara que et permet més de 5GB en total. La gestió de directoris per compartir online te moltes més possibilitats que Dropbox. Convidar a col·laboradors a un directori és possible i funciona molt bé. Box funciona amb molts altres serveis, per exemple Google Docs, Ning, etc
Si hagués de triar professionalment Box és el més complert.

Sugarsync,
va ser el darrer que vaig provar. Poques diferències, encara que no l'he provat prou. Sugarsync et permet escollir els directoris a copiar individualment i flexible.

Enllaços i favorits
Després de la possible fallida de delicious em vaig passar a Diigo. La seva principal utilitat és guardar enllaços tot i que Diigo i Evernote son molt més que això. Evernote és més senzill i Diigo més complert.

Evernote és l'aplicació per guardar notes, enllaços i fotos potser més senzilla i estesa. La brillant idea de Evernote és la senzillesa. Ademés te una adreça de correu per enviar-te qualsevol cosa desde la majoria d'aplicacions. Permet combinar amb qualsevol aplicació que tingui correu.

Diigo és social i permet compartir anotacions. La integració amb iphone i ipad son la solució al problema dels que fem anar moltes aplicacions twitter i navegadors varis (Firefox i safari) i en diferents dispositius (portàtil, iphone, ipad). Si tingués un compte de correu per enviar-li coses seria perfecte. La gent de diigo, diu que això no és possible perquè Diigo te un format més complexe que Evernote. Bé, sempre hi hauria la possibilitat d'una cua d'entrada per procesaar , No?

Es pot configurar Diigo amb el teu compte de twitter per rebre els favorits de twitter i el mateix per Evernote. Configurar Diigo per guardar els tuits és molt fàcil i en canvi per Evernote cal un camí indirecte gracies a Feedburner. No és evident però funciona. Guardar els tuits favorits és una manera encara més ràpida i senzilla de podr-los processar posteriorment que eviar-los per correu.

Per configurar el tuits favorits per Evernote cal:
  1. Fer-se un compte a feedburner
  2. Llegir el feed RSS del teu compte de twitter a feeedburner (twitter.com/favorites/nomdeusuari.rss )
  3. Fer públic aquest feed i enviar-lo per subscripció de correu al teu compte de correu associat a evernote.
El procés no és senzill i es va publicar a genbeta http://www.genbeta.com/paso-a-paso/como-redirigir-los-favoritos-de-twitter-y-google-reader-a-evernote

Una darrera aplicació, que em sembla molt interesant: Teambox. Teambox és una eina per fer projectes amb col·laboradors online. La versió iphone és brillant. Gairebé diria que millor, comparativament, que la versió web.

'Bob Esponja' te molt d'èxit amb la canalla de 4 anys. I si tens un xiquet, hi ha una aplicació gratuïta que el pot tenir entretingut una estona. Per exemple, és ideal per esperes a restaurants! Sempre m'asseguro de subjectar fort el mòbil mentre hi juga, o que el posi sobre la taula. Mai no saps que pot fer!


Vaig incorporant d'altres aplicacions pel mòbil, i n'hi ha una bona pila que acaben ocupant pantalla però no les faig anar gairebé mai.

Un altre dia, potser explicaré amb més detall algunes d'aquestes eines.