dilluns, 30 d’abril del 2012

No vull pagar! #novullpagar #novullpassar #novullanar



Alternatives a #novullpagar ?
Encara que, per principi, em sembli més just el sistema de peatges d'autopistes que les carreteres lliures (es paga per ús i existeixen a molts llocs d'Europa). La situació actual del peatges a Catalunya ( i d'altres comunitats de l'estat espanyol) és manifestament injusta. Mentres a algunes regions privilegiades les autovies son gratuïtes, a Catalunya encara hem de pagar peatges que haurien d'estar fa temps amortitzats. I davant de l'amenaça directa de que els peatges de Madrid (a sobre!) els acabem tornant a pagar els catalans en forma de una pròrroga (una més!) del peatges catalans em sento molt estafat i cabrejat.

El #novullpagar és clarament un desafiament a una situació injusta. Però, la solució #novullpagar és bastant arriscada, davant de l'amenaça real d'una multa de 100€. Molts conductors s'ho pensaran dos cops abans de fer-ho.  Recordo que Gandhi,  l'heroi de l'alliberament de la India, de fet va desafiar diverses lleis injustes com el monopoli de la sal o dels filats britànics i va ser empresonat. Cadascú que entengui el que això significa.

Us deixo, també, per la vostra reflexió el pobre paper dels nostres dirigents davant d'aquesta iniciativa ciutadana.

Un altre postura amb menys risc és el #novullpassar. Evidentment no és mediàtica com l'altre però tots la hem fet molts cops, i la podem fer,  no? Però caldria, evidenciar-la d'alguna manera. Les protestes han de ser evidents.
Un exemple, d'alternativa #novullpassar: posem que vas a Montblanc per la AP-2 des de Barcelona. Hi ha alternatives com la A-2 + la C-14 per Tàrrega a Montblanc, una carretera em boníssim estat de conservació i de bells paissatges. Podeu guanyar en tranquilitat, encara que trigaras 30min més i estalvias en peatges però no en km. El peatge és de més de 8€ . Un altres solució és #novullanar encara és més estalviador, però amb aquesta no fem gens evident la nostra protesta, oi? L'altre és observable, i podem portar un cartell al cotxe

Pensant en Gandhi de nou, cal trobar aviat el boicot adequat, que no perjudiqui Catalunya, i ho faci directe a les butxaques de l'estat que ens vol esclafar, i em penso que encara no l'hem trobat. De moment tinc no-previst-anar-a-madrid, precisament #novullanar a Madrid.